Gubitak kose je veliki problem kod muškaraca, ali sve češće i kod ženske populacije. Kreće se u rasponu od blagog proređivanja do potpunog gubitka kose. Praćen je brojnim psihološkim problemima u vidu nedostatka samopouzdanja, nesigurnosti, pa čak i depresije.

Individualan pristup svakom pacijentu, uz sveobuhvatnu analizu i dijagnostiku, dovodi nas do uzroka opadanja kose , a samim tim i adekvatnog odabira načina lečenja. Transplantacija kose je jedini trajni način kojim se rešava problem gubitka kose. FUE tehnika (Follicular Unit Extraction) je jedna od naprednijih tehnika za presađivanje kose. Ovom metodom transplantira se folikularna jedinica koja sadrži jednu do četiri dlake. To je minimalno invazivna hirurška procedura koja se izvodi u lokalnoj anesteziji, nakon čega se pacijent vrlo brzo vraća svakodnevnim aktivnostima. Nakon završene transplantacije ne ostaju vidljivi ožiljci na koži.

Rezultati koji se postižu su veoma prirodni, broj graftova koji se presađuje je sve veći,jer se zahvaljujući ovoj metodi mogu koristiti i dlake sa brade, vrata ili grudi. Kosa se obnavlja na potpuno prirodan način i nastavlja da raste , čime se prevazilaze estetski i psihološki problemi prouzrokovani gubitkom kose . Za postizanje boljih i trajnijih rezultata predlažemo kombinovanje transplantacije saa PRP tretmanom, kao i mezoterapijskim koktelima koji stimulišu rast i sprečavaju opadanje kose.