Tretman botoxom je jedan od najpopularnijih estetskih tretmana za uklanjanje bora.

botox3Bore nastaju kao prirodna posledica starenja , udruženih sa dejstvom spoljašnjih faktora. Njihov nastanak se ne može u potpunosti sprečiti, ali se znatno može usporiti i umanjiti, čime lice dobija osvežen, odmoran i podmlađen izgled.

Botox je prečišćeni neurotoksin koji se , dugi niz godina, koristi u različitim oblastima medicine i sve češće u estetske svrhe.

Botox se aplicira u vrlo malim količinama, u precizno definisane regije, pri čemu se postiže eliminacija mimičnih bora koje su prouzrokovane kontrakcijama mimičnih mišića. Pri tome je neophodan individualni pristup svakom pacijentu, prilagođen starosnom dobu, izgledu, prirodnoj mimici i mnogim sitnijim i ne manje važnim detaljima. Prirodnu izražajnost lica treba ublažiti , ali ne i izbrisati.

botox1Najčešće se tretiraju bore horizontalne na čelu, vertikalne  bore između obrva, kao i sitne, lepezaste  bore u spoljašnjem uglu oka.

Prvi efekti postaju vidljivi dva do tri dana nakon tretmana, a rezultati  traju 4-6 meseci, u zavisnosti od stepena kontraktilnosti vaših mišića. Tretman se može ponoviti u razmacima od 4 meseca. Može se kombinovati sa drugim estetskim procedurama , čime se postiže znatno veći efekat rejuvenacije.

Tretman Botoxom preporučujemo onima koji žele ublažiti bore na licu i osvežiti izgled,  što doprinosi većem samopouzdanju, ličnom zadovoljstvu i uspehu u privatnom i profesionalnom životu.