ŠTA JE PRP?

PRP je metoda podmlađivanja koja podrazumeva primenu faktora rasta i matičnih ćelija sopstvene krvi. Sam naziv  potiče od frakcije krvi koja se primenjuje, a to je plazma bogata trombocitima (Platelet  Rich Plasma).

Primena PRP

prp2PRP  koristimo da na prirodan i bezbolan način vratimo koži mladalački izgled i vitalnost, povećamo jedrinu i čvrstinu i podstaknemo regeneraciju i oporavak kože.  Na taj način postižemo smanjivanje bora, poboljšavamo tonus, elasticitet, strukturu i boju kože.Koža postaje blistava i sjajna, smanjuju se tamni kolutovi oko očiju. Odlični rezultati se postižu u tretmanu strija i ožiljaka,i kod uklanjanja fotooštećenja  i diskoloracija kože, kao i prevenciji opadanja kose.Suština primene PRP je podsticanje prirodnih procesa regeneracije tkiva , korišćenjem vlastitih snaga organizma.

Opis tretmana

prp2Za primenu ovog tretmana nije potrebna posebna priprema. Sam postupak od vađenja krvi do primene PRP traje oko 45 minuta. S obzirom da se unosi frakcija sopstvene krvi bez sintetičkih primesa, neželjene reakcije su svedene na minimum. Neposredno posle tretmana moguće je blago crvenilo i otok koji se povlače u narednih nekoliko sati , te se pacijent može brzo vratiti svakodnevnim aktivnostima. Rezultati su vidljivi nakon par nedelja, a preporučuju se serije od tri tretmana sa razmakom od mesec dana, nakon čega su potrebni tretmani održavanja.

PRP treman se preporučuje osobama koje žele prirodan,osvežen, mladalački izgled, bez invazivnih i agresivnih metoda.