LIFTING VRATA

Vrat je jedna od regija na kojoj se najpre uočavaju znaci starenja. S obzirom da je koža vrata tanka i osetljiva, upravo je vrat mesto na kome se godine ne mogu sakriti .

 

Način i proces starenja ovog dela tela je potpuno individualan , ali najčešće počinje u petoj deceniji života. Javlja se višak kože koji stvara neprivlačne nabore, a može se i nakupiti masno tkivo ispod te opuštene kože.

 

Usled opuštanja mišića sa prednje strane vrata pojavljuju se vertikalni nabori koji su i najčešći razlog zbog kojeg se traži zatezanje vrata.
Lifting vrata se može raditi samostalno ili u kombinaciji sa face liftingom. Može se raditi u lokalnoj ili opštoj anesteziji, a cilj operacije je da se zategne opušteni mišić, ukloni višak kože, uz uklanjanje masti lipoaspiracijom.

 

Ukoliko se radi lifting vrata ožiljak je smešten ispod brade i neprimetan je, ili u kombinaciji sa face liftingom iza linije ušiju i kosmatog dela. Oporavak traje 2 do 4 nedelje, nakon čega je potrebna noćna imobilizacija.
Ovom operacijom postiže se bolja kontura vrata, uklanja se podbradak i formira ili naglašava ugao između brade i vrata.
Pored hirurškog tretmana , starenju vrata se možemo suprostaviti i neinvazivnim procedurama, kao što je radiotalasni lifting, primena mezoniti i mezoterapije, PRP tretmani.