MINI FACE LIFTING

Ovo je najčešće korišćen tip face liftinga u protekloj deceniji i odnosi se na opuštenu kožu i bore u donjoj trećini lica i vrata.
Kako godine odmiču , tako se na našem licu i vratu primećuju znaci starenja. Česta izloženost suncu, stres, pušenje, nepravilna ishrana su neki od faktora koji ubrzavaju starenje. Prvi znaci se mogu primećivati već u četrdesetim i postepeno postaju naglašeniji. Najprimetniji znaci su opuštenost i gubitak volumena srednje i donje trećine lica, višak kože i bore na vratu, naglašene nasolabijalne brazde , gubitak potkožne masti, smanjenje i gubitak mišićnog tonusa.

Mini face lifting je minimalno invazivna procedura kojom se suprostavljamo procesu starenja. Njime postižemo svežiji, mladalački izgled, kojim naglašavamo prirodnu lepotu i podižemo samopouzdanje. Kada nehirurške metode podmlađivanja (fileri, botox, radiotalasni i laserski tretmani) više ne dovode do efikasnih rezultata , pristupamo operativnim metodama.

 

Mini face lifting je operativna tehnika rejuvenacije donje trećina lica i vrata, koja prati trendove savremene estetske hirurgije ka manje agresivnim zahvatima, koji osiguravaju dugotrajne i predvidive rezultate.
Najvažnije prednosti mini face liftinga u odnosu na klasični su prirodan izgled lica nakon operacije, mogućnost izvođenja zahvata u lokalnoj ili opštoj anesteziji, brz oporavak i povratak svakodnevnim aktivnostima, znatno ređe nuspojave i komplikacije. Najbolji rezultati uočavaju se u području srednje i donje trećine lica, oko donje vilice, gde se naglašava izgubljena linija brade i zadobija lepši prelaz lica ka vratu. Efekat traje desetak i više godina.
Za sve one koji ipak nisu pristalice operativnog lečenja iz različitih razloga, alternativni tretmani nehirurškog liftinga su metode izbora. Primena mezoniti različitih struktura, kao i Silhouette Soft niti daje odlične rezultate , stimulišući sintezu kolagena i elastina koji armiraju kožu , daju joj čvrstinu i jedrinu.
Radiotalasni lifting je jedan od najpopularnijih neinvazivnih lifting tretmana, jer je potpuno bezbolan komforan , sa odličnim rezultatima, posebno kada se prepustite stručnom timu i najboljem Ellman radiotalasnom uređaju.