ŠTA JE MEZOTERAPIJA?

mesoterapija1Mezoterapija je neinvazivni tretman kojim se aktivne supstance aplikuju u kožu. Time se odlaže proces starenja, vraća se vitalnost kože,uspostavlja balans i postiže dubinska hidratacija.

Mezoterapijom se mogu tretirati lice, vrat, dekolte, šake, može se raditi tretman celulita i strija. Suština tretmana je da stimuliše ćelijsku aktivnost, podiže tonus, poboljšava ishranu kože,štiti od dejstva slobodnih radikala,stimuliše limfnu drenažu i podstiče imuni sistem na pozitivan biološki učinak i eliminaciju fizioloških nepravilnosti.

Mezoterapijski kokteli sadrže brojne aktivne supstance kao što su hijaluronska kiselina, aminokiseline, vitamini, minerali, antioksidansi, koenzimi…Svi ovi sastojci imaju sinergističko dejstvo, dopunjuju se međusobno, što dodatno povećava učinak svake supstance, delujući istovremeno na više mesta i nivoa.

Rezultati mezoterapije su trenutni, kumulativni, ne traumatizuju tkivo. Može se primenjivati na licu i telu. Na licu se odlični rezultati postižu u tretmanu podočnjaka, ožiljaka i hiperpigmentacija, tretmanu bora i zatezanju kože, ali i u borbi protiv opadanja kose. Na telu se mezoterapijom  tretiraju strije , celulit i lokalizovane masne naslage.

Sam tretman je bezbolan  i traje oko 30 minuta i uz adekvatnu primenu i sertifikovane preparate ( Revitacare, Aesthetic Dermal) neželjena dejstva su svedena na minimum.